ویپ چیست؟
کلمه ی ویپ از کلمه ی لاتین (VAPORIZER) ویپورایزر به معنای بخار ساز گرفته شده است که در واقع از اجداد ویپ های فعلی بوده اند و سپس با چند تغییر به سیگارهای الکترونیکی یا همان ویپ های امروزی تبدیل شدند.
سیگارهای الکترونیکی اولین بار در سال 2003 در چین تولید شده و تا به امروز میلیون ها مصرف کننده دارد.
ویپ ها در سال های اخیر به عنوان یک ابزار محبوب برای ترک کردن سیگار مورد استفاده ی مصرف کنندگان قرار می گیرند و بسیاری بر این باورند که ویپ ها یا همان سیگارهای الکترونیی ضرری برای بدن ندارند ولی چون سیگارهای الکترونیکی یا همان ویپ دارای نیکوتین هستند پس باید بگوییم در اشتباه هستین ولی میتوان گفت طبق تحقیقات به مراتب ضرری کمتر از سیگارهای معمولی برای بدن و سلامتی افراد دارند.
ویپ ها یا سیگارهای الکترونیکی نوع جدیدی از سیگار هستند که به روش جدید و ایمن تر می توانند نیکوتین مورد نیاز فرد مصرف کننده را تامین نماید.
شواهد اولیه نشان می دهد که استفاده از این دستگاه ها می توانند به ترک سیگار کمک کند و حتی در کاهش مرگ و میر و بیماری های ناشی از مصرف دخانیات موثر باشد.
بسیاری از افراد به دنبال راهی برای کنار گذاشتن و یا ترک کردن سیگار هستند که محققان دریافتند ویپ ها با بخار شدن مایع درون خود توسط المنت حس سیگار کشیدن را شبیه سازی می کنند که این بخار از ماده ای بعنوان سالت یا جویس صورت می گیرد که بعضی از آنها بخاطر بو و طعم و مزه ای که دارند حس سیگار کشیدن واقعی را در فرد ایجاد میکنند اما زیان واقعی سیگار را ندارد یا اینکه ضررش را به حداقل می رسانند.
برای اینکه با ویپ ها بیشتر آشنا شویم در ابتدا لازم است که بدانیم این سیگارهای الکترونیکی از چه اجزایی تشکیل شده اند.
ویپ ها عموما از 8 قسمت اصلی تشکیل شده اند.
اجزای تشکیل دهنده ی ویپ ها، مخزن(کارتریج)، ماد (MOD)، کویل (COIL) ، باتری، دهانه، مایع (آیجوس)، سیم و اتومایزر (AUTOMAIZER) می باشند.
1 .مخزن (کارتریج) : کارتریج یا مخزن قسمتی از دستگاه است که مایع مخصوص (جویس یا سالت) داخل آن ریخته می شود.
2. ماد (MOD): بخش اصلی یا همان بدنه دستگاه بوده که اجزای الکترونیکی در این قسمت قرار داده می شود، که بعضی از آنها دارای صفحه نمایش بوده و برخی دیگر فاقد صفحه ی نمایش هستند و همچنین در صورتیکه دستگاه دارای دکمه باشد دکمه های دستگاه نیز روی ماد قرار می گیرد.
.3کویل (COIL) : المنت حرارتی که کار گرم کردن آیجویس جذب شده به پنبه های داخل خود و تبدیل آن به بخار را انجام می دهد. کویل ها دارای طول عمر محدودی هستند که بسته به آیجویس انتخابی و دفعات ویپینگ شخص فرسوده شده و نیاز به تعویض خواهند داشت.
4. باتری : که وظیفه ی تامین انرژی دستگاه (گرمادهنده) را بعهده دارد.
اکثر سیگارهای الکترونیکی نیاز به باتریهای لیتیوم یونی 18650 دارند. برخی دیگر از انواع آنها نیازمند باتریهای 21700 هستند.
باتری 18650 یک طبقهبندی اندازه از باتریهای لیتیوم یونی است که در ابعاد 18 میلی متر در 65 میلیمتر اندازهگیری می شود. این باتری اندازه کمی بزرگتر از باتری قلمی AA استاندارد است و محبوبترین باتری اندازه برای تغذیه دستگاه است.
.5 دهانه : که برای استنشاق (مکش، دم) استفاده می شود.
دهانه دستگاه ویپ در بعضی از دستگاه ها به همراه کویل و اتومایزر از یک بدنه ی یک تکه تشکیل شده و در بعضی دیگر از دستگاه قابل جداسازی می باشد.
6. مایع (آیجوس) : مایع مخصوص ویپ ها جویس نام دارد. این مایع حاوی نیکوتین مایع، پروپیلن گلیکول، گلیسرین گیاهی و طعم دهنده ها می باشد که درصد آنها بسته به برند و طعم آیجوس متفاوت می باشد.
آیجوس ها طعم های متفاوتی دارند و بسته به سلیقه ویپر انتخاب می شوند و مقدار نیکوتین آن ها از 2 میلی گرم تا 10 میلی گرم متفاوت می باشد
7. سیم ها : که داخل ماد دستگاه بوده و اتصالات لازم بین قسمت های الکترونیکی دستگاه را برقرار می کند.
معمولا در داخل سیگارهای الکترونیکی مقدار بسیار کمی سیم استفاده می گردد.
8. اتومایزر (AUTOMAYZER) : وظیفه تبدیل آیجوس به بخار را بعهده دارد.
اتومایزر دستگاه، انرژی را از باتری دستگاه گرفته، آن را تبدیل به گرما می کند، گرما باعث می شود آیجوس موجود در داخل پنبه ای که در کویل دستگاه قرار دارد تبدیل به بخار شده و بخار را از طریق دهانه دستگاه به بدن ویپر منتقل می نماید.
ویپ ها چگونه کار میکنند؟
زمانیکه فرد از دهانه ی دستگاه شروع به مکش (دم) می کند، حسگر اتومایزر که باتری قابل شارژ دارد را راه اندازی نموده و نیکوتین مایع را به بخار تبدیل نموده و همزمان هم چراغ های LED روی ماد (بدنه ی دستگاه) روشن میگردد و این عمل همان حس سیگار کشیدن را برای فرد تداعی می کند.
لازم به ذکر است عمل مکش( دم) در ویپ را اصطلاحاً ویپینگ (VAING) می نامند و فردی که این کار را انجام میدهد، ویپر (VAPER) نامیده می شود.
طبق تحقیقات دانشمندان و آزمایشات انجام شده هیچکدام از 4000 ماده ی شیمیاییِ مضر موجود در کاغذ، فیلتر و توتن سیگارهای معمولی در سیگارهای الکترونیکی وجود ندارند و در نهایت تحقیقات مختلف نشان داده که ضرر ویپ ها حدود 95 درصد کمتر از کشیدن سیگار است.
خوب اکنون شما عزیزان با خواندن این مقاله ی آریواویپ، بطور کامل با ویپ، اجزای تشکیل دهنده ی ویپ ها، وظیفه ی هر کدام از اجزای دستگاه و اینکه ویپ ها چگونه کار می کنند، آشنا شدید.
ما به شما این اطمینان را می دهیم که قطعاً کشیدن ویپ بهترین راه حل برای ترک سیگار بوده و سلامتی را به بدن شما و حتی اطرافیان شما باز می گرداند.
پس دودلی را کنار بگذارید و اقدام به خرید ویپ مورد علاقه ی خود نموده و از شر مضرات سیگار و بوی بد آن خلاص شوید.
البته آریواویپ به شما عزیزان توصیه می کند که حتما برای ورود به دنیای ویپینگ یک سری نکات مهم را مد نظر قرار دهید که یکی از آنها خرید جویس اورجینال و اصلی می باشد که موضوعی بسیار مهم بوده و استفاده از جویس های تقلبی ضرر بسیار زیادی به شما وارد می کند.
شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دنیای ویپینگ، سایر مقالات موجود در وبلاگ آریواویپ را مطالعه نمایید.
در این مقالات کارشناسان آریواویپ، قدم به قدم شما را برای تجربه ای لذت بخش همراهی می نمایند.